+0
The oldest poem in the English language is "Beowulf". It was not 1............. in England, but on the continent of Europe: the new settlers brought it over 2............ with their wives,goods,chattels.It is a 3 ............ warlike,violent poem of over three 4.............. lines, and it is perhaps difficult to think of it as being set 5 .......... by monk, a man of peace, in the 6 .......... of a monastery. Beowulf, 7 .............. tells of the hero who gives his name to the poem and of his 8 ............. with a foul monster - half devil,half-man - called Grendel,who has for a long time been raiding the banqueting hall of King Hrohgear of Jutland and 9 .............. off and devouring Hrothgar's warriors.Beowulf's fights with Grendel are the 10 ............ of the poem. It is strong meat, no work for the squeamish,but it is 11 ............ a crude and primitive composition. It 12.......... great skill in its construction. It is not a christian poem - 13 ............ the Christian favour given to it by the monastery 14 ................,but the product of an advanced pagan civilisation. 15 ............ of the strength,as well as violence, of Beowulf 16 ........... from the natrue of Old English itself. Perhaps this is a reflection of the English climate or perhaps it 17 ............... something to do with the mere sound of English in its first phase - heavy-footed,harsh,18........... in the gay quality of languages like French and Italian. Or perhaps it is a quality added, in 19 ........... lines or even words,by the monks in their monasteries, aware that this world is vanity, that life is short, that things pass 20 ............. and god is real.

1 - a)constructed b)comprised c)constituted d)composed
2 - a)along b)among c)amids d)afore
3 - a)stringing b) stirring c )stifing D) stiffening
4 - a)thousand b) thousands c) of thousands of d)of the thousand
5 - a)on b)up c) down d) out
6 - a) remote b) hermit c)mute d)quiet
7 - a)importantly b)significantly c) essentially d)bulkily
8 - a)struggling b) fighting c) competing d)battering
9 - a)wearing b) carrying c) bearing d)standing
10 - a)subject b) objective c) object d)subjective
11 - a)in no way b)any way c)on the way d)along the way
12 - a)avows b)points c) exhibits d)shows
13 - a)though b)despite c) but for d)expect
14 - a)scribe b) scribble c)scrawl d)scroll
15 - a)The most b)More c)The many d)Much
16 - a)gets b)derive c)drives d)deride
17 - a)is b)has c)does d)makes
18 - a) lacking b)needing c)missing d)shortening
19 - a)*** b) strange c) odd d)weird
20 - a)off b)away c)on d)beyond
1 2
Comments  
My presumption :
1- d
2 - I have no idea
3 - b
4 - a
5 - b
6 - a
7 - b
8 - b
9 - b
10 - c
11-a
12-c or d
13 - a
14 - d
15-d
16 - b
17 - b
18 - d
19 - c
20 b
Could somebody check it out ? ????
Students: We have free audio pronunciation exercises.
????
1- d correct
2 -
I have no idea
have you looked up the meaning of the words, max, and tried each of them in the sentence?

the new settlers brought it over amids with their wives .. Does that sound right?

3 - b correct
4 - a correct
5 - b incorrect
6 - a incorrect
7 - b incorrect
8 - b could be correct
9 - b correct
10 - c incorrect
11-a correct
12-c or d correct
13 - a incorrect
14 - d I don't think so
15-d correct
16 - b correct
17 - b correct
18 - d Oh, dear, max! No
19 - c yes
20 b yes.

have another go at the ones which are incorrect, and post back.
5 - a
6 - d
7 - c
10 - b
12 - which one is correct?
13 - b
14 - c
18 - c I'm not sure
Students: Are you brave enough to let our tutors analyse your pronunciation?
5 - a incorrect
6 - d correct
7 - c correct
10 - b incorrect
12 - which one is correct? exhibit and show are synoymous. in the context of this piece, probably the more formal "exhibits" might be better.
13 - b correct
14 - c incorrect
18 - c I'm not sure

Let's think about this, Max: I really want you to do this and get it right yourself. As a clue, no.2 is not correct!

Go to this web site, and type the collocations/ word into the search bar. Decide which definition fits best.

/

This is difficult, but keep at it, cos you're doing well!

You will find a list for each word (eg "set") Look up each collocation and find the one you think is most appropriate.

have another go
thank you very much abbie,but I am not advanced as you so it is not so easy to me to do this exercise. And among and amid means the same when I check them in the dictionary. And 5 - set down I think, 10 I think is subject but why object is not possible?
14 scribble and 18 - lacking
Teachers: We supply a list of EFL job vacancies
Show more